Читај ми!

"Vulkan Enerdži" i "Stelantis" potpisali sporazum o snabdevanju litijum hidroksidom

Kompanija "Vulkan Enerdži" sa sedištem u Australiji, koja se bavi preradom litijuma saopštila je da je potpisala obavezujući sporazum sa holandskim proizvođačem automobila "Stelantis" o snabdevanju litijum hidroksidom iz svog nemačkog projekta za početni petogodišnji period.

"'Stelantis', planira da uloži preko 30 milijardi evra (33,92 milijarde dolara) do 2025. godine kako bi elektrifikovao svoju liniju vozila, koristiće litijum u tri svoja pogona za proizvodnju baterija u Evropi", navela je kompanija "Vulkan Enerdži" u saopštenju.

Najava dolazi nedelju dana nakon što je "Vulkan Enerdži" potpisao drugi ugovor sa francuskim proizvođačem automobila "Reno" o snabdevanju između 26.000 i 32.000 metričkih tona litijumskih hemikalija za baterije iz svojih geotermalnih nalazišta slane vode u Nemačkoj.

Kompanija "Vulkan Enerdži" već ima ugovore o snabdevanju sa belgijskom grupom za reciklažu "Umicore NV" i južnokorejskim "LG Chem Ltd".

Litijum je osnovna komponenta za pravljenje litijum-jonskih baterija koje se koriste u električnim vozilima. Ubrzo je postao popularan kako se svet kreće ka čistijim oblicima energije.

Automobilski konglomerat pod imenom "Stelantis" je nastao, posle višemesečnih pregovora i kompleksnih promena, spajanjem kompanija "Fijat Krajsler automobili" i "Pežo-Sitroen".  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво