Читај ми!

"Bajraktar" uništio haubicu na istoku Ukrajine, Kremlj zabrinut

Na istoku Ukrajine prvi put je korišćen dron "bajraktar", napravljen u Turskoj. Kremlj upozorava da bi ovakav događaj mogao da dovede do destabilizacije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je izveštaje iz medija prema kojima su u napadu na pozicije proruskih snaga ukrajinske snage uspešno koristile dron proizveden u Truskoj – "bajraktar TB2".

Kaže da postoji rizik da će zbog napada dronovima kupljenim od Turske doći do destabilizacije situacije na istoku Ukrajine.

Ukrajinske oružane snage objavile su juče na društvenim mrežama snimak drona "bajraktar TB2", koji su koristili u napadu na haubicu proruskih snaga u Donbasu. Tada je ovaj dron prvi put upotrebljen u akciji.

Ukrajinci su na Fejsbuku naveli da je dron korišćen kako bi "primorao separatiste da poštuju prekid vatre". Prema njihovim rečima, jedan ukrajinski vojnik je ubijen, a dvojica su ranjena od te haubice.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, od početka sukoba 2014. godine na istoku Ukrajine život je izgubilo više od 13.000 ljudi.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво