Читај ми!

Pumpe u Britaniji ostale bez goriva zbog panične kupovine

Hiljade benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji za vikend nije imalo goriva, a vozači su formirali duge redove zbog nestašice izazvane nedovoljnim brojem vozača kamiona.

Udruženje prodavaca benzina, koje predstavlja gotovo 5.500 nezavisnih prodajnih objekata, navelo je da je od 50 do 90 njegovih članova prijavilo da su rasprodali gorivo, a ostali da će uskoro ostati bez benzina pošto su Britanci tokom vikenda panično točili gorivo.

"Britiš petroleum" priznao je da je na trećini njihovih benzinskih stanica nestalo dve vrste goriva.

Vlada u Londonu je preko ministra za životnu sredinu Džordža Justisa potvrdila da još ne namerava da angažuje vojsku da isporučuje gorivo benzinskim pumpama.

"Trenutno nemamo planove da angažujemo vojsku za distribuciju goriva", rekao je Justis, prenosi Rojters.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson ranije je naveo da bi na stotine vojnika moglo da bude angažovano da snabdeva benzinske pumpe gorivom širom zemlje.

Očekuje se da Džonson danas okupi ministre kako bi se pronašlo rešenje i izbeglo dodatno produbljivanje krize, preneo je Gardijan.

Problem je nastao kada je "Britiš petroleum" morao da zatvori mali broj prodajnih mesta zbog nedostatka vozača, a "Šel" i "Eko" su takođe prijavili probleme sa zalihama.

Problem nije nastao zbog nestašica goriva, već zbog nedostatka vozača kamiona za prevoz robe do benzinskih pumpi, sa čime se Velika Britanija suočava u poslednje vreme.

Predstavnici industrije saobraćaja navode da je, uz nedostatak vozača kamiona, uzrok krize i pandemija, stara radna snaga i egzodus stranih radnika posle britanskog izlaska iz Evropske unije.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво