Читај ми!

Erdogan: Kupićemo još S-400 sistema

Ankara planira da kupi još dodatnih protivvazdušnih sistema S-400 iz Rusije, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za američku mrežu Si-Bi-Es.

Redžep Tajip Erdogan je rekao da ubuduće, niko neće moći da se meša u njihove odluke čije će defanzivne sisteme kupovati, od koje zemlje i na kojem nivou.

"Niko ne može da se meša u to. Samo mi možemo da donosimo takve odluke. Naravno, da, kupićemo S-400", naglasio je Erdogan, preneo je Tas.

Izjavio je da je sve objasnio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu.

"Sve sam mu rekao. Doneli smo odluku da kupimo borbene avione F-35 i platili smo ih 1,4 milijarde dolara. Još nismo dobili avione tipa F-35", dodao je Erdogan.

Otkrio je da je Turska pitala da joj se proda američki protivvazdušni sistem "Patriot", ali je odbijena.

"Ako mi ne date Patriot, verovatno ću kupiti odbrambene sisteme od drugih država. Niko se ne može mešati u to", ponovio je Erdogan.

Upitan da kaže da li očekuje da će SAD moći da veruju Turskoj nakon toga, Erdogan je odgovorio kontrapitanjem - ko će rizikovati sigurnost svoje zemlje?

"Tada ja kažem - izvinite me. Kako ćemo da preduzmemo neophodne mere usled bezbednosnih rizika? Da li treba da očekujemo isporuke odbrambenih sistema od država koje ne žele da nam prodaju", upitao je Erdogan.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво