Читај ми!

Talibani objavili sastav vlade, ministar sin osnivača mreže koju su SAD proglasile terorističkom

Mula Muhamed Hasan Akund biće novi premijer Avganistana, a zamenik će mu biti šef političke kancelarije talibanskog pokreta Mula Abdul Gani Baradar, saopšteno je iz Kabula.

Sarahudin Hakani, sin osnivača mreže "Hakani", koju su Sjedinjene Države označile kao terorističku organizaciju biće ministar unutrašnjih poslova, navodi Rojters.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je na konferenciji za novinare u Kabulu da je za ministra odbrane imenovan Mula Muhamed Jakub, sin Mule Omara.

"Svi ministri u vladi su u kapacitetu vršioca dužnosti", naveo je Mudžahid.

Rojters napominje da još nije bilo jasno kakvu će ulogu imati lider talibana Mula Hibatulah Akundzada, koji je nije viđen u javnosti od pada vlade koju podržava Zapad i zauzimanja Kabula od strane talibana.

Imenovanje za ministre grupe ličnosti iz različitih elemenata tvrdokornog islamističkog pokreta nije dali naznaka bilo kakvog ustupka prema demonstrantima koji protestuju u Kabulu, Tom prilikom, naoružani talibani pucali u vazduh kako bi rasterali okupljene.

Talibani su više puta pokušavali da umire Avganistance i međunarodnu javnost uveravajući da se neće vratiti brutalnosti svoje poslednje vladavine od pre dve decenije, obeležene surovim kaznama i isključenjem žena i devojaka iz javnog života, podseća britanska agencija.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво