Читај ми!

Poznati holandski novinar ranjen u pucnjavi u Amsterdamu

Poznati holandski istraživački novinar Peter de Vris ranjen je u glavu u pucnjavi u Amsterdamu, nakon što je izašao iz studija televizije RTL. Prebačen je u bolnicu u teškom stanju.

Napadač je pucao iz neposredne blizine nakon što je novinar Peter de Vris izašao iz studija televizije RTL, gde je učestvovao u snimanju emisije u kojoj je bio redovan gost.

Očevici tvrde da su čuli pet hitaca i da je novinar upucan u glavu.

Osoba koja živi u blizini kaže da je videla De Vrisa kako leži na ulici, nakon čega je sišla da mu pomogne. Ističe da novinar nije mogao da govori, ali da je bio živ kada je stigla Hitna pomoć.

Na društvenim mrežama su se pojavili i video-snimci na kojima se vidi povređeni De Vris koji krvavog lica leži na zemlji i građani koji su se okupili da vide šta se dogodilo.

Pojedini holandski mediji prenose da je napadač već uhapšen. Policija je ranije saopštila da traga za muškarcem svetle kose i vitke građe sa tamnozelenom maskirnom jaknom i crnom kapom.

De Vris je jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara i reportera u Holandiji. Tokom svoje karijere pratio je dešavanja u holandskom podzemlju i brojne važne slučajeve, uključujući otmicu pivarskog magnata Fredija Hajnekena 1983. i misteriozni nestanak Natali Holovej na ostrvu Aruba 2005. godine.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво