Читај ми!

Peskov: Odnosi SAD i Rusije lošiji i od vremena Hladnog rata

Rusija smatra da su odsustvo komunikacije i trenutno najlošiji odnosi između Moskve i Vašingtona, još od vremena Sovjetskog Saveza, ozbiljan problem u trenutku rastućih izazova od potencijalnih regionalnih sukoba u svetu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov navodi da je vidljiv nedostatak dijaloga.

"Čak i tokom sovjetskog perioda, nedostatak kontakata, nedostatak dijaloga, nije bio tako ozbiljan. Sada se ovaj deficit poklapa sa rastućim potencijalnim sukoba širom sveta", rekao je Peskov za Tas.

On je uoči današnjeg sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Ženevi ukazao na rastući potencijal regionalnih sukoba, pitanje naoružanja, strateške stabilnosti i bržih klimatskih promena.

"Ceo evropski kontinent je zabrinut zbog toga, ovo je pitanje broj jedan za njih, ali i za nas jer mi nismo ništa manje ranjivi", rekao je ruski zvaničnik.

Po Peskovu, dve najveće supersile, Rusija i SAD, najpozvanije su da raspravljaju o ovim problemima u korist čitavog čovečanstva i baš činjenica da takvog dijaloga nema potvrđuje da su odnosi dveju zemalja na najnižoj tački do sada.

Putin i Bajden sastaće se danas u Ženevi, i to će biti njihov prvi zvanični susret kao dva predsednika.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво