Читај ми!

Lider Boko Harama, čovek sa (najmanje) četiri života

Lider Boko Harama, nigerijske podružnice radikalnih islamista, Abubakar Šekau ubio se da ne bi pao u ruke rivalima iz Islamske države, javljaju mediji u Nigeriji. Ovo je četvrti put da mediji proglašavaju šefa Boko Harama mrtvim.

Nigerijski mediji su, po četvrti put, objavili vest o smrti lidera Boko Harama, Abubakara Šekaua, ali je ta grupa radikalnih islamista odmah demantovala vest, navodeći da "Šekau ima više života".

Lider Boko Harama se, kako navode mediji u Nigeriji, ubio da ne bi pao u ruke rivalima iz Islamske države, koji su sa pedesetak vozila upali u njegov štab na severozapadu Nigerije.

Vest su nigerijskim medijima potvrdili i zvaničnici tajne službe, navodeći, ipak, da bi Šekau mogao da bude teško ranjen, pošto je pucao sebi u grudi i aktivirao prsluk sa eksplozivom.

"Vlada nema razloga za radost, jer je Abubakar Šekau živ", saopštio je Boko Haram.

Nigerijski "Dejli post" tvrdi da su vlasti te države obaveštene o smrti lidera Boko Harama, ali zvaničnici nisu mogli da saopšte više detalja o tom događaju.

Istovremeno, Stejt department je saopštio da Islamska država ne može da dobije nagradu od sedam miliona dolara, koju je Vašington obećao za hvatanje lidera Boko Harama.

Abubakar Šekau je na čelu Boko Harama od 2009. godine, kada je ubijen njegov prethodnik Muhamed Jusuf. 

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво