Читај ми!

Zatvorska služba: Navaljni se oporavlja od štrajka glađu

Posle štrajka glađu tokom kojeg su mu, kako tvrdi ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, pretili ludačkom košuljom i prisilnim hranjenjem, iz Federalne zatvorske službe kažu da se kritičar zvaničnog Kremlja oporavlja.

Šef ruske Federalne zatvorske službe Aleksandar Kalašnjikov je rekao da se Aleksej Navaljni "manje-više" oporavio nakon štrajka glađu i ima mogućnost komunikacije sa porodicom.

"Mogu da kažem da se manje-više zdravstveno oporavio. On  već ima 82 kilograma. Jede normalno i ima mogućnost komunikacije sa svojom porodicom", prenela je novinska agencija Tas izjavu Kalašnjikova.

Navaljni (44) je stupio u štrajk glađu krajem marta sa zahtevom da dobije bolju medicinsku negu u zatvoru, nakon što se suočio sa akutnim bolom u nozi i leđima.

Tvrdio je da su mu zatvorske vlasti pretile ludačkom košuljom kako bi ga na silu hranile ukoliko ne odustane od štrajka glađu, koji mu je ozbiljno ugrožavao zdravlje.

Prošlog meseca je, međutim, obustavio štrajk nakon dobijanja bolje medicinske nege.

Navaljni, najistaknutiji kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, služi zatvorsku kaznu od dve i po godine zbog kršenja uslovne slobode.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво