Читај ми!

Hamas ispalio više od 3.000 raketa za nedelju dana, najavljuje novi masovni napad na izraelske gradove

Izraelske snage nastavile su masovne vazdušne udare na Gazu dok raste međunarodni pritisak da se obustave sukobi. Hamas, koji je za nedelju dana ispalio 3.150 raketa, najavljuje novi masovni napad na izraelske gradove. SAD su tri puta blokirale zajedničku izjavu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se i od Izraela i Palestinaca traži hitno primirje.

U zajedničkoj izjavi Saveta bezbednosti obe strane se kritikuju zbog dugotrajnog nasilja i traži se hitna obustava sukoba. Međutim, kako navodi Tajms of Izrael, predstavnica SAD u Savetu bezbednosti UN blokirala je tri puta usvajanje te izjave.

Prvobitni predlog zajedničke izjave predložile su Norveška, Tunis i Kina, dok predstavici SAD nisu komentarisali izjavu. Članovi Saveta bezbednosti imaju vremena da do ponedeljka u podne izađu sa zajedničkim stavom i izjavom.

Kako javlja agencija Rojters, u četvrtak će biti održano zasedanje Generalne skupštine UN u vezi sa najnovijim sukobom Izraela i Hamasa.  

U međuvremenu, izraelske snage su nastavile sa bombardovanjem Gaze gađajući, kako kažu, Hamasova uporišta, uključujući i podzemne tunele.

Hamas, koji je za nedelju dana ispalio 3.150 raketa, najavljuje novi masovni napad na izraelske gradove. 

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво