Читај ми!

Iznenadna smrt kraljice Zulu plemena

Kraljevska porodica plemena Zulu sa juga Afrike objavila je da je 65-godišnja kraljica Mantfombi Dlamini preminula samo mesec dana od stupanja na presto.

Kraljica Mantfombi stupila je na čelo kraljevstva najveće etničke grupe u južnoj Africi prošlog meseca, kada je preminuo njen suprug, kralj Gudvil Zvelitini, koji je vodio pleme skoro 50 godina.

Ona je prevezena u bolnicu pre nedelju dana zbog oboljenja o kom nema preciznih informacija, navode južnoafrički mediji.

Premijer u kabinetu kraljice rekao je da je smrt kraljice Mantfombi sve iznenadila i da su "potpuno izgubljeni".

Kraljica Mantfombi imala je najviši status među svim ženama kralja Gudvila, s obzirom na to da je i ona potekla iz aristokratske porodice Zulu plemena, koje ima oko 11 miliona pripadnika.

Mantfombi Dlamini sa kraljom Gudvilom imala je osmoro dece, među kojima i pet sinova. Njen najstariji sin, 47-godišnji princ Misuzulu, spominje se kao naslednik trona.

Zvanična informacija o tome ko preuzima presto još nije objavljena. 

Najveći broj pripadnika Zulu plemena živi u Južnoafričkoj Republici, u Kva Zulu provinciji. Žive i u urbanim i u ruralnim sredinama, mnogi se bave turizmom, imaju uobičajene poslove i predstavnike u vlasti. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво