Читај ми!

Bajden predložio Putinu da održe sastanak ovog leta, pogrešno izgovorio njegovo ime

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da je predložio svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da održe sastanak tokom ovog leta u Evropi.

"Kad sam razgovarao sa predsednikom Putinom, istakao sam da verujem da je direktna komunikacija između nas dvojice od suštinske važnosti za napredak ka efikasnijem odnosu. I on se sa time složio", rekao je Bajden u Beloj kući komentarišući američku politiku prema Rusiji.

S tim ciljem je, kako je rekao, predložio Putinu da se ovog leta lično sastanu u Evropi na samitu, kako bi se bavili nizom pitanja sa kojima se suočavaju obe zemlje, prenosi Tas.

Bajden je razgovor s Putinom ocenio kao "iskren i pun poštovanja".

Predsednik SAD pogrešno je izgovorio ime ruskog kolege Vladimira Putina, dok je govorio o politici Vašingtona prema Moskvi i nazvao ga "Klutin".

"Takođe sam stavio do znanja predsedniku Klutinu da su Sjedinjene... Putinu... da su Sjedinjene Američke Države nepokolebljive u podršci našim saveznicima i partnerima u Evropi", rekao je Bajden, koga je citirala pres-služba Bele kuće, prenosi Tas.

Osim Putinovog imena, Bajden je imao problema i sa izgovorom reči eskalacija.

"SAD ne pokušavaju žele da uđu u vakci... eskalacioni krug i konflikt sa Rusijom. Želimo stabilan, predvidljiv odnos", dodao je Bajden.

 

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво