Читај ми!

Nova optužnica protiv svrgnute premijerke Mjanmara

Sud u Mjanmaru je danas podigao još jednu optužnicu protiv svrgnute premijerke Aung San Su Ći, saopštio je njen advokat Min Min Soe za "Rojters".

Su Ći je izgledala zdravo kada je saslušala optužnicu putem video-linka, iako je evidentno da je izgubila nekoliko kilograma, dodao je Rojters.

Liderka Nacionalne lige za demokratiju (NLD) nije viđena u javnosti otkako je njena vlada nasilno uklonjena s vlasti u vojnom puču 1. februara i od tada je u zatvoru.

Prvobitno je optužena da je ilegalno uvezla šest voki-tokija, a kasnije je prema mišljenju tužilaštva prekršila zakone koji se tiču restriktivnih mera u vreme pandemije kovida.

Danas je na listu dodata i optužnica prema kojoj Su Ći širi informacije u javnosti koje mogu da izazovu strah i uzbunu, kao i da narušava javni mir, dodao je advokat.

Sledeće saslušanje će biti 15. marta.

Policija u Mjanmaru otvorila je juče vatru na demonstrante i ubila njih 18, a ranila više od 30 osoba koje su protestovale protiv puča koji izvršila vojna hunta i hapšenja legalno izabrane premijerke Aung San Su Ći, saopštili su medicinski izvori. 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво