Читај ми!

Vašington se vratio Pariskom sporazumu, Bajden najavljuje nultu emisiju gasova

SAD su se zvanično ponovo pridružile Pariskom klimatskom sporazumu, a administracija Džozefa Bajdena najavila je drastično smanjenje emisija štetnih gasova tokom naredne tri decenije.

Američki izaslanik za klimu Džon Keri učestvovaće na video-sastancima povodom obeležavanja ponovnog ulaska SAD u Pariski sporazum sa ambasadorima Velike Britanije i Italije, generalnim sekretarom UN Antonijom Guteresom i izaslanikom za klimatske promene UN Majklom Blumbergom, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da su naučnici i strane diplomate pozdravile povratak SAD Ugovoru, koji je postao zvaničan, 30 dana nakon što je predsednik Džo Bajden potpisao ukaz prvog dana svog mandata.

Rojters napominje da je američki predsednik Džozef Bajden obećao da će trasirati put ka neto nultoj emisiji štetnih gasova u SAD do 2050. godine, za šta su naučnici rekli da je cilj u skladu sa onim što je potrebno, naglašavajući da globalne emisije moraju da se prepolove do 2030. godine kako bi se sprečili najrazorniji uticaji globalnog zagrevanja.

Otkako je skoro 200 zemalja potpisalo Pariski pakt iz 2015. godine za sprečavanje katastrofalnih klimatskih promena, SAD su jedina zemlja koja je istupila, kada je bivši predsednik Donald Tramp odlučio na taj potez pravdajući ga time da borba protiv klimatskih promena košta državu previše, podseća agencija.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво