Читај ми!

Velika snežna oluja na istoku SAD, Njujork stao

Velika snežna oluja zahvatila je istočnu obalu SAD zbog čega su obustavljeni letovi, zatvoreni centri za vakcinaciju. Gradonačelnik Njujorka je rekao da će škole biti zatvorene i da zdravstveni radnici traže način kako da vakcinišu ljude.

Meteorolozi navode da je za kratko vreme u delovima Njudžerzija i Pensilvanije snežni prekrivač dostigao visinu od 48 centimetara, a u gradu Njujorku 43 centimetra.

U Vašingtonu je juče pao najveći sneg u prethodne dve godine.

U nekoliko gradova na severoistoku SAD, među kojima su Njujork i Boston, danas bi moglo da napada snega do visine od skoro 60 centimetara, saopštila je Meteorološka služba (NVS).

Sneg je počeo da pada rano jutros po srednjoevropskom vremenu, a mogao bi da dostigne visinu od 60 centimetara, javlja Rojters.

Guverner države Njujork Endrju Kuomo proglasio je vanrednu situaciju u istoimenom gradu i u još 44 oblasti. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je rekao da će škole biti zatvorene i da zdravstveni radnici traže način kako da vakcinišu ljude protiv kovida.

"Preti nam opasnost danas, poslednje što želimo jeste da teramo starije ljude napolje po ovakvoj oluji", poručio je De Blazio.

NVS je savetovao da se ne putuje na severoistok narednih nekoliko dana, a očekuju se udari vetra i do 180 kilometara na čas.

Otkazano je više od 1.600 letova na većim aerodromima.

Ako zimska oluja postigne svoj maksimalni potencijal, bila bi prva koja je donela više od dva metra snega u Njujorku od 2016. godine.

Upozorenja o zimskim olujama i vremenska upozorenja bila su na snazi širom severoistoka. Obustavljena je usluga podzemne železnice u Njujorku i prigradskih vozova koji povezuju Menhetn i Nju Džerzi.

Mesta za vakcinaciju protiv kovida i mesta testiranja bila su primorana da zatvore ili promene raspored.

U Bostonu su zdravstveni službenici zatvorili kliniku za vakcinaciju protiv kovida.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво