Читај ми!

Senat potvrdio izbor Entonija Blinkena za državnog sekretara SAD

Senat SAD glasao je za potvrđivanje Entonija Blinkena za novog američkog državnog sekretara. Blinken, dugogodišnji saradnik Bajdena, izabran je glasovima 78-22.

Uz Blinkenovu potvrdu, predsednik SAD Džozef Bajden sada ima nekoliko ključnih članova svog nacionalnog bezbednosnog tima.

Pored savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana kome nije potrebna potvrda Senata – direktor Nacionalne obaveštajne službe Ejvril Hejines potvrđen je na dan inauguracije, a ministar odbrane Lojd Ostin prošlog petka.

Njegova potvrda pozdravljena je iz oba tabora, kao i od udruženja američkih službi za spoljne poslove.

"Rukovodstvo Stejt departmenta, najstarije kabinetske agencije u našoj zemlji, predstavlja veliku odgovornost. Kao što smo učinili za njegove prethodnike, AFSA upućuje čestitke i dobrodošlicu sekretaru Blinkenu. Sekretaru i njegovom timu želimo puno sreće u godinama koje su pred nama", navodi se u saopštenju Američkog udruženja spoljnih službi (AFSA).

Sedamdeset prvi državni sekretar suočava se sa izazovima vraćanja položaja Amerike u svetu i oživljavanja odeljenja u kome su se mnogi osećali demoralisano pod prošlom administracijom.

Takođe treba da predvodi zaokret dosadašnje spoljne politike koja je propagirala "Ameriku na prvom mestu" ka onoj koja će se fokusirati na multilateralizam i koalicije.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво