Читај ми!

Vlasti Karabaha optužile Azere da su zarobile njihove vojnike

Vlasti u Nagorno-Karabahu optužili su Azerbejdžan da su zarobili "nekoliko desetina jermenskih vojnih lica, čime su prekršili mirovni sporazum", navodi se u saopštenju.

Arajik Harutjunjan, predsednik Nagorno-Karabaha, rekao je da je uhapšen određen broj pripadnika lokalnih odbrambenih snaga jermenskog porekla.

Ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan je rekao da je oko 60 jermenskih bezbednjaka pritvoreno, ocenivši da je akcija Azerbejdžana "apsolutno neprihvatljiva", preneo je AP.

Prošle nedelje, jermenske i azerbejdžanske vlasti su optuživale jedna drugu za kršenje sporazuma potpisanog 9. novembra.

Nakon toga, vojska Nagorno-Karabaha je saopštila da je 73 njihovih članova nestalo, ali vlasti te regije nisu precizirale kada je došlo do incidenta.

Jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je izgubilo svaki kontakt sa jedinicama armije za odbranu Nagorno-Karabaha, stacioniranim nedaleko od Kin Takera i Kcaberda u oblasti Hadrut.

"Potraga je nastavljena preko noći i jutros, uz pomoć ruskih mirovnih snaga da bi se ustanovilo da li su pripadnici jermenskih trupa zarobljeni. Ukoliko je to tačno, biće preduzeti svi neophodni koraci", navodi se u saopštenju jermenskog Ministarstva odbrane.

Dvojica starijih Jermena kojima su odrubljene glave u sukobu oko Nagorno-Karabaha identifikovana su nakon objave kratkih video-snimaka koji su se delili u aplikacijama za razmenu poruka. Ljudi iz njihovih sela izjavili su da oni nisu bili borci, preneo je juče  Gardijan.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво