Читај ми!

Fon der Lajen i Džonson dogovorili nastavak pregovora, razlike ostaju u tri ključne oblasti

Britanski premijer Boris Džonson i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen uputili su svoje pregovarače da u nedelju nastave trgovinske pregovore, u poslednjem pokušaju da premoste značajne razlike u dijalogu o budućim odnosima EU i Velike Britanije.

Ursula fon der Lajen je razgovarala sa Borisom Džonsonom, pošto su juče glavni pregovarači Brisela i Londona zaključili da "nema uslova za napredak u pregovorima" i napravili pauzu u dijalogu.

Navela je da i dalje postoje "značajene razlike" u stavovima Brisela i Londona i da dogovor o Bregzitu neće biti moguć ukoliko se te razlike ne reše.

U zajedničkom saopštenju naglašeno je da je postignut napredak u mnogim oblastima, ali ne i u ključne tri, a to su ribarstvo, garancije za fer konkurenciju i način za rešavanje budućih sporova, navodi Rojters.

"Nijedan sporazum nije izvodljiv ako se ova pitanja ne reše. Prepoznajući ozbiljnost ovih razlika, složili smo se da bi naši pregovarački timovi trebalo da ulože dodatne napore kako bi procenili da li ih je moguće rešiti", navodi se u saopštenju.

Predsednica Evropske komisije kaže da će se glavni pregovarači Brisela i Londona sastati sutra u Briselu, a da će se sa premijerom Džonsonom ponovo čuti u ponedeljak uveče.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво