Читај ми!

Zarif: Ozbiljne naznake o ulozi Izraela u ubistvo iranskog nuklearnog naučnika

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif tvrdi da postoje naznake da je Izrael verovatno umešan u ubistvo iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada, dok iranski ministar odbrane Amir Hatami smatra da je ubistvo pokazalo "dubinu mržnje neprijatelja" prema Iranu.

"Teoristi su danas ubili istaknutog iranskog naučnika. Ovakav kukavičluk, uz ozbiljne naznake izraelske uloge, pokazuje očajničko huškanje na rat počinilaca", naveo je Zarif na Tviteru, ali nije pružio dokaze za svoje tvrdnje.

On je dodao da Iran poziva međunarodnu zajednicu, posebno EU, da prekinu s njihovim "sramnim dvostrukim standarima" i osude ovaj "akt državnog terorizma", prenosi Rojters.

Iranski ministar odbrane, brigadni general Amir Hatami naveo je na Tviteru da ubistvo istaknutog iranskog nuklearnog zvaničnika pokazuje "dubinu mržnje neprijatelja" ka Islamskoj Republici.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua nije komentarisao navode o napadu, rekao je jedan zvaničnik iz Netanijahuove kancelarije.

Pentagon je, takođe, odbio da komentariše.

Iranski nuklearni naučnik, koga je Zapad označio za glavnog tvorca tajnog nuklearnog programa za naoružanje, ubijen je danas u blizini Teherana, preneo je Rojters pozivajući se na iransku državnu televiziju.

Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici usled povreda koje su mu naneli atentatori kada su otvorili vatru na njegov automobil, navode iranski mediji.

 

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво