Читај ми!

Bajden: Još nisam razgovarao sa Trampom, Amerika se vratila

Izabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da još nije razgovarao sa aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom. Amerika se vratila i spremna je da vodi svet, a ne da se povlači iz njega, rekao je Bajden.

Bajden je, u prvom intervjuu nakon izbora koji je dao za američku televiziju "En-Bi-Si", govorio o procesu prenosa vlasti i drugim problemima sa kojima će se suočiti tokom mandata.

S obzirom na to da je administracija aktuelnog predsednika Donalda Trampa pokrenula proces prenosa vlasti i na neki način priznala poraz na izborima, Bajden je istakao da se njegov tim trudi da već sada novi američki predsednik bude upućen u sva dešavanja.

"Suočeni smo s potpuno drugačijim svetom nego što je bio u administraciji Obame. Predsednik Tramp u potpunosti je izmenio lice države i moraćemo to da promenimo", izjavio je Bajden.

Navodi da administracija već počinje da priprema dnevne izveštaje koje će dobijati kao predsednik.

"Takođe, dogovaramo sastanak sa kovid timom u Beloj kući kako bismo dogovorili uslove oko distribucije vakcine koja treba da bude dostupna svim ljudima", rekao je Bajden.

Osvrnuo se na glasine da će se njegova administracija ponašati poput Obamine.

Na pitanje novinara o tome šta javnost može očekivati u prvih 100 dana mandata, Bajden je posebno naglasio dva problema sa kojima se namerava suočiti.

"Neke odluke koje su donesene u prošlosti kada je u pitanju odnos prema klimatskim promenama nisu bile dobre i moraću ih ukinuti. Zbog određenih odluka  Trampa, klima se znatno pogoršala što se direktno odrazilo i na samo zdravlje građana. Takođe, moramo se posvetiti imigracionoj reformi koja je u prethodnom periodu bila zapostavljena", naglasio je Bajden.

Ponovio kako će njegov primarni fokus biti na tome da Amerika ponovno postane mesto gde će američki narod imati sigurnost.

"Amerika se vratila i spremna je da vodi svet, a ne da se povlači iz njega", rekao je Bajden.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво