Читај ми!

Policija u Minsku pucala u vazduh pred demonstrantima

Beloruska policija ispalila je nekoliko hitaca upozorenja u vazduh, dok su se demonstranti približavali policijskom kordonu na Trgu nezavisnosti u Minsku.

Demonstranti su potom zaobišli kordon u kojem je bilo oko 300 pripadnika specijalne policije i nastavili marš duž avenije, prenosi Tas.

Rojters navodi da je policija počela da privodi neke demonstrante.

Kako se očekuje danas će opozicija održati marš "predaka" koji već godinama organizuje, u čast 2. novembra, dana sećanja na pretke. Marš će krenuti od centra Minska do predgrađa beloruske prestonice, gde se nalazi groblje žrtava Staljinovih represija. Ove godine ova akcija nije odobrena, kao ranijih godina.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je u petak da će u svrhu zaštite zemlje mobilisati sva postojeća sredstva, uključujući policijske snage i vojsku.

"Želim da i pripadnici policije koji su prisutni, i pripadnici vojske shvate da rat nije rat kakav je nekada bio, već da počinje spoljnom agresijom", rekao je Lukašenko.

Belorusija će danas zatvoriti granice za strane državljane radi suzbijanja epidemije koronavirusa.

"Od 1. novembra Republika Belorusija suspenduje ulazak u zemlju za strane državljane i osobe bez državljanstva na graničnim prelazima u drumskom, železničkom i vodenom saobraćaju, u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane kovidom 19", navodi se u saopštenju državne komisije.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво