Читај ми!

U Nagorno-Karbahu do sada stradalo 936 jermenskih vojnika

Ministarstvo odbrane samoproglašene republike Nagorno Karabah saopštilo je da je broj jermenskih vojnika stradalih u dosadašnjem toku konflikta, koji je započet 27. septembra u toj oblasti, porastao u poslednja 24 sata za 36 i da sada iznosi ukupno 936.

Agencija Interfaks izveštava da je kršenjem dva sporazuma o prekidu vatre koji su postignuti uz posredovanje Rusije, nestala nada da bi oružani sukob u Nagorno Karabahu, teritoriji koja se nalazi u Azerbejdžanu, a na kojoj su većina žitelja Jermeni, mogao uskoro da bude okončan, preneo je Rojters.

Kancelarija azerbejdžanskog državnog tužioca saopštila je da je preminuo ruski državljanin ranjen u raketnom napadu na drugi po veličini grad u toj zemlji, Gandžu, pre nedelju dana.

"Državljanin Ruske Federacije koji je ranjen u raketnom napadu na Gandžu 17. oktobra, preminuo je danas u bolnici, uprkos pruženoj medicinskoj pomoći", kaže se u saopštenju, prenosi Tas.

U Bakuu je prošle subote saopšteno da je u raketnom napadu na Gandžu poginulo 12 osoba.

Šefovi diplomatija Jermenije i Azerbejdžana, koje se spore oko Nagorno-Karabaha, oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom, sastali su se juče u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, nakon što su propala dva sporazuma o prekidu vatre postignuta uz posredništvo Rusije.

Oružani sukobi Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha eskalirali su krajem septembra. U sukobima ima žrtava na obe strane.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво