U požarima u Kaliforniji troje stradalih, evakuisano 70 hiljada ljudi

Novi požari na severu Kalifornije su u poslednjih 48 sati odneli još tri ljudska života, izvestio je AP. Vatrena stihija uništila stotine kuća, spržila nepregledne šume i primorala više od 70 hiljada ljudi da se evakuišu.

Na severu Kalifornije, u okruzima Sonoma i Napa, poznatim po gajenju vrhunske vinove loze, u ponedeljak su zbog jakih vetrova ponovo počeli da se šire požari.

Iz mesta Santa Roza tokom noći su evakuisani štićenici doma za stara i nomoćna lica, a zbog požarne uzbune obližnja bolnica Sveta Helena je bila primorana da obustavi prijem i rad sa pacijentima i uputi ih u druge zdravstve ustanove.

Požar je ponovo izbio u nedelju u dolini Napa-Sonoma, poznatoj po uzgajanju vinove loze.

"Na žalost, mi imamo iskustvo sa požarima. Moramo da se privikavamo da je ovo naš novi način života - sa mega-požarima koji uništavaju američki zapad", izjavila je načelnica okruga Sonoma, Sjuzen Gorin.

U okrugu Napa juče je izdata naredba o evakuaciji oko pet hiljada ljudi, a mnogobrojni žitelji ovog bogatog vinogradarskog kraja iščekuju da im nadležni narede da i oni napuste svoje kuće.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво