Druga optužnica turskih vlasti za ubistvo Kašogija

Turski tužioci spremili su drugu optužnicu u vezi sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašhogija 2018. godine u konzulatu u Istanbulu, imenujući šest saudijskih državljana kao optužene.

Kašogi, kritičar saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, poslednji put je viđen u saudijskom konzulatu 2. oktobra 2018. godine, gde je otišao po dokumente za venčanje.

Turski zvaničnici veruju da je njegovo telo raskomadano i uklonjeno iz zgrade, a posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

Dvadesetorici državljana Saudijske Arabije već se sudi u Istanbulu za Kašogijevo ubistvo.

Kako javlja Si-En-En Turk, optužnica protiv šest osumnjičenih, uključujući dva radnika konzulata, poslata je sudu kako bi bila kombinovana sa glavnim slučajem.

Dvojica osumnjičenih suočavaju se s kaznama doživotnog zatvora zbog ubistva s predumišljanjem, a četvorica, koji su u Istanbul stigli između 10. i 11. oktobra 2018, optuženi su za uništavanje, prikrivanje ili neovlašćeno mešanje u dokaze, za šta je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Sud u Saudijskoj Arabiji je početkom septembra ove godine doneo konačne presude za osam osoba u slučaju ubijenog novinara.

Sud je petoro optuženih osudio na kazne od 20 godina zatvora u slučaju ubistva, a tri osobe su kažnjene zatvorskom kaznom u trajanju između sedam i deset godina.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво