"Tik-tok" najavljuje tužbu protiv Trampa

Kineski "Tik-tok" je saopštio da planira da podigne tužbu zbog izvršnog naređenja američkog predsednika Donalda Trampa koja zabranjuje transakcije između popularne video-aplikacije i njene kineske roditeljske kompanije "Bajt dens".

"Tik-tok" je u saopštenju naveo da je pokušao da razgovara sa administracijom predsednika Trampa tokom skoro godinu dana, ali da ovi pokušaji nisu urodili plodom.

"Kako bi osigurali poštovanje vladavine zakona i da se naša kompanija i korisnici tretiraju pošteno, nemamo drugog izbora nego da izvršnu naredbu pokušamo da osporimo putem pravnog sistema", izjavio je portparol "Tik-toka", a prenosi Rojters.

Tramp je 14. avgusta izdao izvršno naređenje kojem je kompaniji "Bajt dens" dato 90 dana da obustavi rad "Tik-toka" u Sjedinjenim Državama.

"Bajt dens" je ostvario progres u razgovorima sa potencijalnim kupcima, uključujući "Majkrosoft" i "Orakl", dok su u proces nadmetanja mogli da se uključe i neki američki investitori ove kompanije.

Američki zvaničnici se plaše da bi informacije o korisnicima "Tik-tok" mogao da prosledi kineskoj vladi, a iz Bele kuće niko nije odmah bio dostupan za komentar povodom najnovnijeg saopštenja iz ove kompanije.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво