Varnice na liniji Pariz–Ankara, Makron: Klinička smrt NATO-a

Turska je uhapsila četiri osobe zbog navodne špijunaže u korist Francuske, nekoliko dana posle pomorskog incidenta tokom kojeg su turski ratni brodovi ciljali francusku fregatu u Mediteranu. Makron: Klinička smrt NATO-a.

Turska igra opasnu igru u Libiji, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron, nekoliko dana nakon što su turski ratni brodovi na nišanu držali francusku fregatu "Korbe", koja je pokušala da prekontroliše tovar na putu ka Libiji.

Francuski ratni brod je pokušao da prekontroliše jedan turski trgovački brod, ali su mornari turskih ratnih brodova navukli pancire i u ruke uzeli lako naoružanje pre nego što su Francuzi odustali od akcije.

Francuska optužuje tursku mornaricu da je fregatu "Korbe" ciljala teškim oružjem.

"Tursko-francuski pomorski incident je dokaz kliničke smrti NATO-a", rekao je Makron.

Neposredno pre Makronovog govora, turski Sabah je objavio da su četiri osobe uhapšene zbog špijunaže u korist Francuske, odnosno da su prikupljali informacije o konzervativnim fondacijama i verskim grupama.

Jedan od uhapšenih, piše Sabah, bio je pripadnik Legije stranaca, nakon čega je radio kao obezbeđenje u francuskom konzulatu u Istanbulu.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво