"Čovek-kišobran" razbija prozore u Mineapolisu, niko ne zna ko je on

Nagađanja o identitetu takozvanog "Čoveka-kišobrana" zaokupila su javnost u SAD kada su se pojavili snimci na kojima se vidi kako nepoznati belac, sa gas-maskom i kišobranom, čekićem razbija prozore automobila i lokala u Mineapolisu.

Muškarac je najpre privukao pažnju u sredu, kada je snimljen kako razbija prozore automobila, dok su ga demonstranti zbunjeno gledali tokom rasnih nereda u Mineapolisu zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Čak je i glavni tužilac u Minesoti, Kejt Elison, objavio video-snimak na društvenoj mreži i pitao da li neko od njegovih pratilaca može da identifikuje tog čoveka.

U pitanju je belac u potpuno crnoj odeći, sa gas-maskom i crnim kišobranom, navodi Forbs.

Ubrzo su počele da kruže glasine da je muškarac ustvari policajac iz susednog mesta, poslat kao "agent provokator" ili član belog suprematističkog pokreta koji je želeo da izazove nasilje.

Policijske uprave u Sent Polu i Eganu, predgrađima Mineapolisa, negirali su da je u pitanju jedan od njihovih službenika.

Dok traju nagađanja o identitetu "Čoveka-kišobrana", zvaničnici Mineapolisa ukazuju da sve veći broj ljudi koji je uključen u nasilje na ulicama dolaze u grad iz nekih drugih država u SAD.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво