Propali pregovori Rusije i Turske, nema sporazuma o Idlibu

Tokom pregovora u Moskvi, Rusija i Turska nisu postigle sporazum u cilju smanjenja napetosti u sirijskoj pokrajini Idlib, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov je na konferenciji za novinare rekao da su se snage sirijske vlade, koje sprovode ofanzivu u Idlibu, pridržavale prethodnih sporazuma o Idlibu, ali da su reagovale na provokacije, prenosi Rojters.

Upozorio je da se nastavljaju vojni napadi na sirijske i ruske snage u Idlibu.

Lavrov je dodao da Moskva podržava akcije sirijske vojske, koja odgovara na "neprihvatljive provokacije u Idlibu".

Naglasio je da Rusija nije imala nikakve zahteve tokom bilateralnih pregovora sa Turskom, koji su održani 17. i 18. februara u Moskvi u vezi sa regulisanjem situacije u Idlibu.

"Što se tiče ishoda pregovora između Rusije i Turske u Moskvi juče i prekjuče, nismo došli do zaključka o tome kako se pridržavati dogovora Putina i Erdogana o Idlibu. Nismo imali nikakve zahteve. Mislimo da moramo da primenimo sporazume koje su postigli naši lideri", rekao je Lavrov govoreći o ishodima razgovora sa kolegom iz Jordana Ajmanom Safadijem.

Erdogan: Vojna operacija pitanje vremena 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je prethodno rekao da su razgovori s Rusijom o sirijskom Idlibu daleko od ispunjavanja zahteva Turske i upozorio da je vojna operacija samo pitanje vremena.

Kremlj je odgovorio da bi turska vojna operacija protiv snaga sirijske vlade u Idlibu bila "najgori mogući scenario".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво