Pens se nakon sat vremena sa papom oseća kao heroj

Američki potpredsednik Majk Pens imao je neobično dug razgovor sa papom Franjom u Vatikanu, a nakon završetka sastanka rekao je da se oseća kao "heroj".

Razgovor Majka Pensa sa papom Franjom u papskoj biblioteci trajao je otprilike sat vremena, dvostruko duže od sastanka pape i američkog predsednika Donalda Trampa u maju 2017. godine, prenosi Rojters.

Tokom razmene poklona nakon razgovora, papa Franja je Pensu dao malu belu kutiju sa medaljom. "Ne želim ni da pitam", rekao je Pens i dodao da je to za njegovu mamu.

"Hvala, Vaša Svetosti, učinili ste me herojem... Bog vas blagoslovio", rekao je Pens napuštajući papsku biblioteku.

Papa Franja je Pensu dao i neke od svojih nedavnih spisa, uključujući i poruku povodom Svetskog dana mira ove godine. I Pens je uručio poklon papi, darivao mu je drveni krst.

Pens je upoznao papu sa svojom suprugom Karen i ostatkom delegacije, uključujući američku ambasadorku u Vatikanu Kalistu Gingrič i njenog supruga Njuta Gingriča. Kasnije su obišli Sikstinsku kapelu.

Rojters podseća da je Pens imao strogo irsko katoličko vaspitanje, ali je kasnije prešao u protestantizam, dok je ostatak njegove porodice ostao u Rimokatoličkoj crkvi.

Tokom razgovora, Pens i papa su razgovarali, između ostalog, o Maršu za život koji će biti održan u Vašingtonu, saopšteno je iz kabineta američkog potpredsednika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво