Princ Hari i Megan Markl odstupaju sa svih kraljevskih dužnosti

Princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl odlučili su da odstupe sa svih kraljevskih dužnosti i započnu samostalan život. Oglasila se i Bakingemska palata: Komplikovano je.

U kratkom saopštenju objavljenom na Instagramu, kraljevski par je naveo da žele da stvore novu ulogu za sebe u instituciji i da žele da postanu finansijski nezavisni.

U izjavi je takođe rečeno da su odluku doneli "posle višemesečnog razmišljanja i unutrašnjih diskusija".

"Odlučili smo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, nastavljajući da u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo", navedeno je u novoj objavi na Instagramu.

Dodali su da su ovakvu odluku doneli uz podršku javnosti.

Princ Hari i Megan Markl su poručili da planiraju da balansiraju vreme između Severne Amerike i Velike Britanije.

"Ovaj geografski balans omogućiće nam da odgajamo sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a istovremeno će pružiti našoj porodici prostor da se fokusira na sledeće poglavlje", navedeno je u saopštenju.

Oglasila se i Bakingemska palata 

Ovo je iznenadna i dramatična odluka kraljevskog para, nakon što su proveli šest sedmica na odmoru u Kanadi sa osmomesečnim sinom Arčijem, daleko od kraljevske porodice. 

Ovim povodom oglasila se i Bakingemska palata saopštenjem u kom navodi da su razgovori oko njihove buduće uloge u ranoj fazi. 

"Razumemo njihovu želju za drugačijim pristupom, ali ovo su komplikovana pitanja za koja je potrebno vreme", navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Princ Hari (35) i Megan Markl (38) venčali su se 19. maja 2018. godine u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru nadomak Londona. U maju prošle godine vojvotkinja od Saseksa rodila je dečaka.

Princ Hari je postao poznat po oštrim kritikama na račun medija, navodeći da oni na svaki način krše pravo na privatnost njega i njegove supruge. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво