Severna Koreja ispalila dva projektila u Japansko more

Dva projektila su iz Severne koreje ispaljena prema Japanskom moru, saopšteno je iz Južne Koreje, prenosi japanska agencija Kjodo.

Zajednički načelnici štaba u Seulu nisu odmah potvrdili da li je oružje bila raketna artiljerija ili balistička raketa, ni koliko je letelo.

Kako AP javlja, ova poslednja akcija Severne Koreje usledila je nakon izjava nezadovoljstva zbog sporog tempa nuklearnih pregovora sa Sjedinjenim Državama i zahteva da administracija američkog predsednika Donalda Trampa ublaži sankcije i pritisak na Pjongjang.

Ranije ovog meseca, Severna Koreja je prvi put u tri godine testirala podvodnu balističku raketu.

Kjodo izveštava da je ovo 12. projektil koji je Severna Koreja ispalila od maja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво