Iranski tanker zaplenjen kod Gibraltara viđen blizu Sirije

Iranski tanker "Adrijan Darja 1" nalazi se u blizini sirijske luke Tartus, uprkos naporima Sjedinjenih Američkih Država da ga zaplene, pokazuju satelitske slike kompanije "Maksar tehnolodžis".

Agencija navodi da je tanker, ranije poznat kao "Grejs 1", u ponedeljak isključio svoj sistem za automatsku identifikaciju.

Kako podseća AP, iranski zvaničnici negiraju da tanker plovi za Siriju.

Nove fotografije podudaraju se sa crno-belom slikom koju je ranije na Tviteru postavio američki savetnik za bezbednost Džon Bolton, uz komentar da greši svako ko kaže da "Adrijan Darja" ne ide za Siriju.

Tanker se našao u središtu sukoba između Irana i Zapada, nakon što je u julu zaplenjen u Gibraltaru pod sumnjom da prevozi naftu za Siriju, kršeći međunarodne sankcije.

Kasnije je pušten nakon obećanja iranskih zvaničnika da tanker neće ići u Siriju, ali SAD i dalje pokušavaju da ga zaplene.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво