Nove američke sankcije

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije dvojici Ukrajinaca, jednom Rusu i devet organizacija u Ukrajini i Rusiji, delom zbog akcija u vezi s pripajanjem Krima Rusiji, saopštilo je američko ministarstvo finansija. Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov kaže da su nove američke sankcije Rusiji toliko neefikasne da Moskva neće gubiti vreme na njihovu analizu.

Jedna od organizacija koje su dodate na listu sankcija je i kompanija bliska banci Rasija i ruskom biznismenu Juriju Kovulčuku, navelo je američko ministarstvo u saopštenju, prenosi Tas.

Među pojedincima su Aleksandar Basov, povezan s ministarstvom bezbednosti samoproglašene Luganske Narodne Republike u Ukrajini, kao i Andrej Suško i Vladimir Zaritski o kojima se, međutim, ne navode konkretne informacije.

Na uvođenje sankcija reagovala je Moskva, a zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ističe da će Rusija nastaviti da razvija ekonomiju, turizam, socijalnu sferu i druge sektore na Krimu, prenosi Tas.

"Nijedan pritisak ili napad neće uticati na ovaj kurs. Mere koje su uvele SAD toliko su nebitne, neosnovane i neefikasne u svojoj osnovi da bi bilo kontraproduktivno za nas da gubimo vreme analizirajući ih", rekao je Rjabkov.

Kako je rekao, Rusija će pobliže razmotriti tu odluku, ali za sada "ima mnogo važnije stvari".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво