Amerikanci traže da se Tramp izvini Dušku Markoviću

Nakon što su svetski mediji objavili vest da je američki predsednik Donald Tramp odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića prilikom obilaska novog sedišta NATO-a u Briselu, američki građani su pokrenuli peticiju kojom traže da se Tramp izvini Markoviću, prenela je RTCG.

Peticija je pokrenuta na portalu "We the people", a da bi ona bila dostavljena Beloj kući do 24. juna, potrebno prikupiti 100.000 potpisa.

Do sada je peticiju potpisalo 89 građana SAD.

Si-En-En je objavio tekst sa videom "Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu", dok je Bi-Bi-Si naveo da se Tramp progurao pored premijera Crne Gore.

Si-En-En navodi da je Tramp imao još čudnih momenata u Briselu, uključujući i čudno rukovanje sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Istovremeno, portal Bazfid organizovao je anketu. Skoro svi čitaoci tog portala, njih 95 odsto, smatraju da je Tramp namerno odgurnuo Markovića.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani traži se od Trampa da uputi pismeno izvinjenje Markoviću.

"Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred šefom države, i svim članicama NATO-a. Tramp mora odmah da se izvini svim članicama NATO-a za svoje ponašanje", navodi se u peticiji.

Video na kojem se može videti kako Tramp odguruje Markovića postao je vrlo popularan na društvenim mrežama, a korisnici su uglavnom ismejali američkog predsednika, prenela je RTCG.

Inače, američki Komedi central objavio je rano jutros satirični video u kome Tramp drži konferenciju za novinare u sedištu NATO-a, a pre toga se gura do svog mesta rečima: "Izvinite, sklonite mi se s puta. Amerika ide prva".

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da nije vidio snimak, ali da pretpostavlja da je Tramp samo išao na svoje predodređeno mesto, preneo je Rojters.

Neimenovani zvaničnik Bele kuće rekao je za Politiko da izgleda da je Tramp potapšao Markovića po ruci, ocenjujući da je to bio usputni pozdrav.

Marković je sinoć kazao da je prirodno da predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, bude u prvom redu na sastanku šefova država.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво