Napad na Kopte u Egiptu – 26 poginulih, 26 povređenih

Najmanje 26 osoba je ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke i medicinske izvore.

Agencija Rojters prenosi da ima 26 mrtvih i da je isto toliko ranjeno. Nešto ranije, portparol egipatskog Ministarstva zdravlja Haled Megahed je za državnu TV stanicu rekao da su 24 osobe ubijene u napadu u provinciji Minija.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Egipta izjavio je na državnoj televiziji da je veliki broj dece među žrtvama današnjeg napada vatrenim oružjem na hrišćanske Kopte u gradu Minja, prenosi Rojters.

Agencije podsećaju da su u decembru prošle godine i u aprilu izvedeni bombaški napadi na koptske crkve u kojima je na desetine ljudi ubijeno. Odgovornost za te napade preuzela je Islamska država.

Džihadisti su zapretili novim napadima protiv Kopta, koji čine oko 10 odsto stanovništva Egypta, gde živi 92 miliona ljudi.

U napadu na koptsku crkvu, 11. decembra ubijeno je 29 ljudi, a 11. aprila u napadu na dve crkve severno od Kaira - 45 osoba.

Posle tih napada, egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi je proglasio tromesečno vanredno stanje. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво