Skaj njuz: Abedi bio u Nemačkoj uoči napada u Mančesteru

Salman Abedi, osumnjičeni za samoubilački bombaški napad na koncertu u Mančesteru bio je u Nemačkoj četiri dana pre napada, javio je "Skaj njuz", pozivajući se na nemačke obaveštajne izvore.

Kako se navodi, Abedi je bio u Diseldorfu, koji se nalazi na oko 480 kilometara zapadno od Berlina, preneo je Rojters.

Skaj njuz je objavio fotografije na kojima se navodno vidi Abedi, nakon što je kupio ranac za koji policija veruje da ga je upotrebio kako bi sakrio bombu koju je aktivirao u napadu u Mančesteru.

Na jednoj od fotografija navodno se vidi cena kako visi sa ranca.

Fotografije su snimljene u tržnom centru Arndejl oko 20 časova u petak, tri dana pre samoubilačkog bombaškog napada.

Na fotografijama vidi se muškarac u tamnoj odeći, koji nosi kapuljaču i kačket, kao i bele patike.

Prema izvorima Skaj njuza, Abedi je podigao 250 funti iz bankomata u tržnom centru u petak, a posle kupio ranac i otišao u supermarket da kupi voće.

Policija je zatražila od svih vlasnika radnji u tom tržnom centru da im pošalju snimke sa bezbednosnih kamera na kojima postoji mogućnost da se detaljno vidi njegovo kretanje tokom noći.

Britanska policija, koja istražuje samoubilački bombaški napad u Mančesteru, obustavila je razmenu informacija sa SAD pošto su neki obaveštajni podaci "procureli" u američkim medijima, javio je danas Bi-Bi-Si.

U terorističkom napadu, koji se dogodio pred kraj koncerta američke pevačice Arijane Grande u ponedeljak uveče, poginule su 22 osobe, a među njima su bila i deca, dok je povređeno 119 osoba. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво