Putin: Rusija će učiniti sve da produži prekid vatre u Alepu

Fransoa Oland i Angela Merkel izjavili su u Berlinu da je sastanak s ruskim predsednikom o Siriji bio "težak i jasan". Vladimir Putin poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da bude produžen privremeni prekid vatre u Alepu. Govoreći o krizi na istoku Ukrajine, svi su se složili da moraju naći rešenje prihvatiljivo za sve.

Lideri Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske razgovarali su u Berlinu. To je prvi susret najviših zvaničnika četiri zemlje posle godinu dana. Razgovaralo se o rešavanju ukrajinske krize, ali i o Siriji.

Agencija Rojters prenosi da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je tokom razgovora sa francuskim kolegom Fransoa Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Moskva predložila da se ubrza donošenje novog ustava u Siriji.

Ponovio je da je Rusija spremna da produži pauzu vazdušnih udara na sirijski grad Alep kako bi bila dopremljena humanitarna pomoć.

"Rusija će učiniti sve da produži prekid vatre u skladu sa situacijom na terenu", rekao je Putin.

Posle tog sastanka održan je radni sastanak Oland-Putin-Merkel o sirijskoj krizi.

Oland i Merkelova izjavili su da je sastanak s Putinom o Siriji bio "težak i jasan" i da nije isključena mogućnost sankcija Rusiji zbog bombardovanja civila u Alepu.

Govoreći o krizi na istoku Ukrajine, svi su se složili da moraju naći rešenje prihvatiljivo za sve.

"Ovaj posao moraju da vode ministri inostranih poslova i savetnici. To će i dalje biti veoma teško. Razgovarali smo o svim pitanjima i pokazali smo jasnu volju da se završi ova 'mapa puta' ali sada, kako stvari stoje, još ima mnogo posla da se uradi", rekla je Merkelova.

Putin je rekao da su svi potvrdili svoju posvećenost sporazumu iz Minska. "Mi smo spremni da se proširi misija OEBS-a, kako u zoni povlačenja, tako i na mestima skladištenje teškog naoružanja", rekao je ruski predsednik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво