Patrijarh Kiril traži zabranu abortusa u Rusiji

Patrijarh moskovski i patrijarh cele Rusije Kiril potpisao je pismo u kojem poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je predstavnik za medije poglavara Ruske pravoslavne crkve Aleksandar Volkov.

Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva i detinjstva Ruske ptravoslavne crkve, poziva, između ostalog, da se svako začeto dete proglasi ljudskim bićem i da mu se da zakonsko pravo na život, zdravlje i blagostanje.

U dokumentu se predlaže zabrana hirurškog i medikamentnog prekida trudnoće, sredstava protiv kontracepcije i pomoćnih reproduktivnih tehnologija, koji su sastavni deo, kako se navodi, poniženja ljudskog dostojanstva i ubistva dece koja se nalaze u početnoj fazi embrionalnog razvoja.

Kako prenosi Sputnjik, autori inicijative predlažu da se trudnicama i porodicama sa decom pruža materijalna pomoć iz federalnog budžeta u visini minimalne plate.

Potpise za usvajanje inicijative prikupljaju Ruski društveni pokret "Za život" i pokret "Pravoslavni dobrovoljci".

Nakon potpisivanja pisma, patrijarh Kiril je zahvalio učesnicima akcije na radu i blagoslovio ih, naveo je Volkov.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво