Tramp: Izbori će biti namešteni, a Klintonova je đavo

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izrazio je bojazan da će izbori biti namešteni, da je njegov protivkandidat Hilari Klinton "đavo", a da je Berni Sanders "sklopio dogovor sa đavolom", prenose agencije.

Trampova tvrdnja za krađu izbora, koju nije potkrepio nikakvim dokazima, ukoliko ne ispadne samo napamet izrečeno nagađanje, može da potkopa tradicionalno mirne predsedničke kampanje i ugrozi ideju fer i demokratskog procesa, prenosi AP.

"Da budem iskren, bojim se da će izbori biti namešteni", izjavio je Tramp u Kolumbusu, u državi Ohajo, i dodao da "sve češće čuje da izbori neće biti fer sprovedeni", ne iznoseći nikakve detalje.

Tramp je tu tvrdnju izneo nakon prvih sumnji da su demokrate namestile njihov sistem izbora za predsedničkog kandidata kako bi Hilari Klinton pobedila Bernija Sandersa.

Prethodno je Tramp izjavio da je "Hilari Klinton đavo", a da je Sanders "sklopio dogovor sa đavolom".

Klintonova nije želela da komentariše tu izjavu.

Američki biznismen koji je poznat po tome što se bavi raznim teorijama zavere, uključujući i tvrdnju da se predsednik Barak Obama nije rodio u SAD, kao i da je otac senatora Teda Kruza bio uključen u atentat na Džona Kenedija, sada tvrdi da će mu biti uskraćena nominacija.

"Moramo da budemo oprezni 8. novembra, jer će izbori biti namešteni. Nadam se da će republikanci uspeti pažljivo da nadziru proces, u suprotnom, izbori će nam biti ukradeni", rekao je Tramp.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво