Читај ми!

Grčki ministar: Jedan od terorista iz Pariza prošao kroz Grčku

Osumnjičeni za terorističke napade u Parizu, kod kojeg je pronađen sirijski pasoš, u oktobru je prošao kroz Grčku u grupi od nekoliko desetina migranata.

Osoba sa sirijskim pasošem koja je osumnjičena za terorističke napade u Francuskoj stigla je 3. oktobra na grčko ostrvo Leros, rekao je grčki ministar Nikos Toskas.

"Želimo da saopštimo da je vlasnik pasoša pronađenog u Parizu prošao kroz grčko ostrvo Leros 3. oktobra gde je identifikovan na osnovu pravila EU...", rekao je grčki ministar za zaštitu građana Nikos Toskas.

Dodao je da vlasti u Grčkoj ne znaju da li je pasoš proveren u još nekoj zemlji kroz koju je napadač prošao dok je stigao u Francusku.

Grčka policija je saopštila da je vlasnik pasoša bio mladi muškarac koji je na Leros stigao sa grupom od 69 izbeglica i koji je tamo identifikovan otiskom prsta.

Kako prenosi Rojters, policija nije htela da saopšti i njegovo ime.

Inače, francuska policija je identifikovala trojicu napadača, od kojih je jedan državljanin Francuske.

Sirijski pasoš pronađen je kod tele jednog od bombaša koji su protekle noći izveli napad na pariski stadion "Stad de Frans". Kod tela drugog napadača pronađen je egipatski pasoš.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво