Читај ми!

Poplave izazvale paniku u Tbilisiju, životinje beže iz zoo-vrta

Najmanje 11 osoba je stradalo u nevremenu praćenom poplavama u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, javile su ruske agencije.

Spasilačke službe pronašle su telo jedne žrtve, koja je, kako se smatra, saradnik službe za vanredne situacije. Mediji su javili da su na području potopljenog Zoološkog vrta pronađena tri beživotna tela, a gradonačelnik Tbilisija David Narmanija saopštio je prethodno da je poginulo sedam osoba, podseća agencija RIA Novosti.

Među žrtvama stihije su žitelji potopljenih kuća, jedan spasilac i dvoje saradnika Zoološkog vrta. 

Tbilisi je u noći na nedelju pogodilo nevreme sa gradom i snažnim vetrom i obilnim padavinama, u kojoj su potopljene kuće i zgrade, oštećeni putevi i infrastruktura. 

Tas navodi da je kiša u Tbilisiju i na periferiji potopila dvorišta i prizemlja više od stotinu privatnih kuća, podzemne prolaze i trgove.

Takođe, izlila se reka Vera, zvog čega je potopljen deo zoološkog vrta u Tbilisiju.

Neke životinje su se udavile, a još nekoliko tigrova i medveda je pobeglo.

Specijalne službe i policija pokrenuli su potragu za 32 odbegle opasne životinje i vlasti su pozvale žitelje Tbilisija da ne napuštaju kuće dok one ne budu pronađene.

"Traga se za po šest lavova i tigrova, sedam medveda i 13 vukova", rekao je predstavnik gradskih vlasti Timur Phaladze.

Agencije izveštavaju da su na teritoriji zoološkog vrta pronađena tri beživotna tela, od kojih su dvoje radnici, dok treća osoba još nije identifikovana.

Po nalogu gruzijskog premijera Iraklija Garibašvilija, radi otklanjanja posledica nepogoda formiran je Štab za vanredne situacije, u kom su predstavnici MUP-a, gradonačelnika i gradskih rejonskih vlasti.

Spasioci i gruzijski vojnici spasli su desetine ljudi, od kojih je deset smešteno u bolnice, navodi Tas.

Garibašvili je rekao da je situacija veoma ozbiljna, ali da vlasti u potpunosti kontrolišu situaciju.

Premijer Gruzije obećao je pomoć postradalima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво