Читај ми!

Smrtna presuda za lidere Muslimanske braće

Egipatski sud osudio je na smrt 14 šefova Muslimanske braće, uključujući njegovog lidera Muhameda Badija.

Četrnaest vođa te grupe koju su vlasti 2013. klasifikovale kao terorističku, optuženi su zbog "planiranja upotrebe sile protiv države", naveli su izvori, prenosi Beta.

Sud u Gizi odlučio je da svoju odluku podnese na mišljenje velikom muftiji Egipta, kako zahteva zakon, prenela je agencija Mena.

Mišljenje te verske vlasti traži se svaki put kada se izrekne smrtna kazna, ali ono nije obavezujuće za pravosudnu vlast.

Badi je već osuđen na smrt u drugom procesu koji je u postupku ponovnog razmatranja. On je osuđen i na četiri kazne doživotnog zatvora u drugim slučajevima.

Pored Badija, osuđeni su i drugi visoki predstavnici Muslimanske braće, među kojima i njegov zamenik Kairat el Šater i bivši predsednik Parlamenta Egipta Sad el Katatni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво