Ebola stigla u Škotsku

Jedna zdravstvena radnica iz Glazgova, koja se nedavno vratila iz zapadne Afrike, zaražena je ebolom. To je prvi slučaj zaraze tim virusom na području Velike Britanije.

Škotska vlada je objavila saopštenje u kojem se navodi da je u Glazgovu potvrđen jedan slučaj ebole, prenosi Tanjug.

Obolela zdravstvena radnica se u Škotsku vratila sinoć, preko Kazablanke i londonskog aerodroma "Hitrou", a na aerodrom u Glazgovu je sletela oko 23.30 sati po lokalnom vremenu.

Pacijentkinja je danas primljena u bolnicu, nakon što se požalila da se oseća loše, a u 19.50 je stavljena u izolaciju.

"Trenutno se istražuje sa kim je sve obolela stupila u kontakt, a stupićemo u vezu i pomno ćemo pratiti zdravstveno stanje svakog za koga se proceni da postoji opasnost da je zaražen ebolom", navodi se u saopštenju vlade u Glazgovu.

Škotska vlada je saopštila da se rizik po druge ljude se smatra izuzetno niskim s obzirom na to da je bolest dijagnostikovana u veoma ranoj fazi.

Pacijentkinja će "što je pre moguće" biti prebačena u jedinicu za izolaciju u londonsku bolnicu "Rojal Fri", u skladu sa protokolom o postupanju sa obolelima od ebole koji je donela vlada u Londonu.

Britanski medicinski tehničar Vil Puli, koji je ranije ove godine prebačen u Londonu pošto se zarazio ebolom u Sijera Leoneu, izlečen je i zatim se vratio u tu zapadnoafričku zemlju kako bi pomogao u naporima za iskorenjivanje te bolesti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво