Читај ми!

Prekasno za balsamovanje Čaveza?

Možda je kasno da preminuli predsednik Vernecuele Ugo Čavez bude balsamovan kao Lenjin tako da njegovo telo može biti večno izloženo, rekao Nikolas Maduro, koji obavlja dužnost predsednika. Pripreme za taj proces morale su biti preduzete mnogo ranije, kaže Maduro.

Vršilac dužnosti predsednika Venecuele Nikolas Maduro priznao je da je možda kasno da preminuli predsednik Ugo Čavez bude balsamovan kao Lenjin tako da njegovo telo može biti večno izloženo.

"Pozvali smo vrhunske naučnike, najbolje u svetu, iz Rusije i Nemačke. Naučni izveštaji i mišljenja koja dobijamo glase da će biti vrlo teško obaviti specijalno balsamovanje koje bi omogućilo da bude izložen doveka", izjavio je Maduro na jednoj manifestaciji koju je prenosila državna televizija.

Vlada je želela da Čavezove pristalice mogu večno da ga posećuju.

"Razlog je to što su pripreme za taj proces morale biti preduzete mnogo ranije. Odluka je morala biti doneta mnogo ranije", rekao je Maduro, preneo je AFP.

"Zato imam dužnost da to objavim kako bi svi znali da postoje teškoće zbog kojih možda neće biti moguće da Čavez bude balsamovan kao Lenjin, Ho Ši Min ili Mao Cedung", rekao je Maduro.

Dva dana posle Čavezove smrti najavio je da želi da njegovo telo bude "večno" očuvano kako bi ljudi mogli da ga vide.

Maduro je rekao da su ga na tu ideju podstakla ljubav prema Čavezu i predsednici drugih zemalja koji su sugerisali da predsednikovo telo bude očuvano kako bi moglo biti večno izloženo.

Čavezov kovčeg bio je izložen u Karakasu nekoliko dana i za to vreme mu je odalo poštu više desetina hiljada pristalica.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво