Читај ми!

U strahu od nove oluje

Širom istočne obale SAD otkazano više od hiljadu letova. Očekuje se da će nova oluja ponovo pogoditi Njujork i Nju Džerzi.

Više od hiljadu avionskih letova otkazano je na aerodromima istočne obale Sjedinjenih Američkih Država, uoči dolaska nove oluje, koja će, kako se očekuje, pogoditi Njujork i Nju Džerzi.

Šire područje Njujorka već su pogodili snažni vetrovi jačine do 100 kilometara na čas, uz kišu koja je počela da se pretvara u sneg, prenose agencije, navodeći da se očekuje da mećava potraje naredna 24 sata.

Iako je ova vremenska nepogoda mnogo manje snage od nedavnog uragana, vlasti u Njujorku ništa ne prepuštaju slučaju, posebno kada se ima u vidu da su desetine hiljada ljudi i dalje bez struje i da je ogroman broj kuća uništen.

Kompanije "Junajted erlajns" i "Amerikan erlajns" privremeno su otkazale sve letove za tri njujorška aerodroma, a gradske vlasti pozvale su stanovništvo Njujorka i Nju Džerzija da se evakuiše iz delova blizu vode.

"Nećemo narediti veliku evakuaciju kao prilikom uragana 'Sendi', ali ako ste iskusili velike poplave tada, mogli biste da razmislite da sada potražite sklonište kod prijatelja", rekao je gradonačelnik Majk Blumberg.

Bez struje na istočnoj obali još je 672.000 domova i poslovnih objekata, od toga oko 66.000 u Njujorku.

Nova vremenska nepogoda će još više usporiti radove na obnavljanju mreže električne energije do svih domaćinstava, pražnjenju poplavljenih podruma i raščišćavanju posledica uragana.

Gradonačelnik Blumberg kaže da su grad i federalne vlasti u poslednjih šest dana podelile 1,6 miliona obroka ugroženima i 400.000 flaša vode, kao i 86.000 ćebadi.

Gradska čistoća uklonila je oko 130.000 tona ruševina nastalih nakon udara uragana "Sendi".

Blumberg očekuje da će do kraja nedelje sve javne i stambene zgrade dobiti struju i grejanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво