Читај ми!

Abu Hamza pred sudijom

Radikalni islamski propovednik Abu Hamza el Masri i još četvorica islamista izručeni Amerikancima. Dva vojna aviona odletela iz britanske baze Mildenhol.

20.14 - Abu Hamza se pojavio pred sudom u Njujorku, nakon čega je vraćen u pritvor. Sledeće pojavljivanje zakazano u utorak.

Velika Britanija izručila radikalnog islamistu Abu Hamzu al Masrija i još četvoricu navodnih islamista Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je britanski sud presudio da radikalni islamski propovednik može da bude izručen Amerikancima.

Abu Hamza i četvorica njegovih istomišljenika su ikrcani u dva vojna aviona i otpremljeni put SAD svega nekoliko sati posle očekivane odluke suda.

 Sudija Džon Tomas je rekao da je to konačna odluka, nakon što su se optuženi godinu dana borili da izbegnu izručenje u SAD.

El Masri, koji je džamiju u londonskom Finsbari parku pretvorio u trening centar za radikalne islamiste, tražen je u SAD pod optužbama među kojima je i jedna da je pomagao da se u Oregonu napravi kamp za obuku terorista.

Abu Hamza se tokom rata u Bosni borio na strani bosanskih muslimana.

El Masri se protiv izručenja žalio ranije Evropskom sudu za ljudska prava koji ga je odbio.

Sud u Londonu odbio je danas njegov zahtev da se podvrgne dodatnim lekarskim testovima, za koje su njegovi advokati rekli da će dokazati da nije pogodan za izručenje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво