Читај ми!

Video-igrica na suđenju Brejviku

Skandal u Norveškoj. Jednog od sudija na suđenju Andersu Brejviku kamera uhvatila "na delu" dok je tokom današnjeg ročišta na računaru igrao "pasijans".

Jedan od pet sudija porotnika na suđenju Norvežaninu Andersu Brejviku koji je u julu prošle godine ubio 77 osoba u Oslu i na ostrvu Utoji, uhvaćen je kamerom kako tokom današnjeg ročišta igra "pasijans" na svom kompjuteru.

Na snimku koji je objavio list Verdens Gang na svom veb-sajtu, sudija Ernst Hening Ejsen igra igricu u trenutku svedočenja jednog švedskog profesora, javio je AFP.

"Sudije su veoma pažljivo slušale svedočenja na sudu", rekla je predstavnica suda u Oslu Irene Ram.

"Postoje različiti načini kako neka osoba ostaje koncentrisana", rekla je Irene Ram dodajući da Ejsen nije demantovao da je igrao kartašku igricu.

Brejvik je na suđenju priznao da je u julu prošle godine ubio osam ljudi kada je podmetnuo bombu u automobil koji je eksplodirao ispred zgrade vlade i da je potom iz automatskog oružja na obližnjem ostrvu Utoji ubio još 69 ljudi, uglavnom tinejdžera.

Optuženi na suđenju nije pokazao nikakve znake kajanja, navodeći da su žrtve izdale Norvešku time što su se zalagale za multikulturizam.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво