Francuska, vlasnik restorana prodao snimak napada

Vlasnik restorana "Kaza nostra", jednog od lokala koji su bili na meti terorista 13. novembra u Parizu, prodao je snimak napada koji su zabeležile njegove bezbednosne kamere za 50.000 evra britanskom tabloidu "Dejli mejl", javljaju francuski mediji.

Dejli mejl je pre pet dana nabavio snimak atentata u Parizu, koji su preneli svi svetski mediji.

Na snimku, koji je zabeležila jedna od kamera u restoranu "Kaza nostra", u kom je ubijeno pet osoba, može se videti sav užas kroz koji su gosti prošli tokom napada terorista.

Kako prenosi televizija Kanal plus, snimak je prodat nakon dužeg pregovaranja i licitiranja. Londonski tabloid je najpre ponudio 12.000 evra, da bi na kraju vlasniku restorana, čije ime nije navedeno, na ruke izbrojao 50.000 evra.

Vlasnik restorana je uz pomoć hakera probio šifru koju je prethodno policija stavila na video-snimak. Nakon prodaje Dejli mejlu, uništio je originalni hard disk kako bi mogao da tabloidu garantuje ekskluzivnost.

Francuska televizija je pokušala da stupi u kontakt sa Dejli mejlom, koji nije želeo da komentariše slučaj, dok je vlasnik "Kaza nostre" zalupio slušalicu novinaru koji ga je pozvao.

Prošle nedelje je u jednom od predgrađa Pariza primećeno nekoliko osoba koje su pokušavale da video-snimke prodaju novinarima.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 25. nov 2015, 01:52) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje koje se samo namece je....

Treba li kupac da objavi koliko je zaradio na tom video snimku, kada je vec saopstio po kojoj je ceni dosao do njega? Oni koji vracaju novcanike su nuspojava u sistemu koji se ovde primenjuje.

(utorak, 24. nov 2015, 23:30) - anonymous [neregistrovani]

?

Надам се да нисам једина која овако мисли, али када бих била у позицији да поседујем овако нешто једино бих предала у руке држави. И ако баш, како кажете, сви треба да виде тај снимак, не треба на томе зарадити, такве ствари се не наплаћују. Није реч о срамоти или моралу, реч је о људскости, а верујем да је сви имамо на себи. Ако кажете да би свако ово наплатио, сетите да још увек има људи који враћају телефоне, новчанике и сличне ствари које пронађу.

(utorak, 24. nov 2015, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

zasto da ne

Pa ako moze da se prodaje oruzije za ubijanje po svetu za vise milijarde dolara i da vecina tog novaca ode za SAD zasto nebi mogao video snimak...

(utorak, 24. nov 2015, 19:56) - anonymous [neregistrovani]

@__"Zato hrišćanstvo propada"

Šta ti pričaš, a ti kao nebi naplatio , siguran sam da si ti taj koji bi još pre prodao, pa to je njegovo vlasništvo, te snimke svi hoćemo da vidimo i to nema veze sa verom u boga. Tragedija je bila a ako je bila onda bar da znamo kako se dogodila. Dakle ne misle svi kao ti...

(utorak, 24. nov 2015, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Zato hrišćanstvo propada

Jer niko više ne veruje u Boga, već u profit. Unovčiti ovakvu tragediju je bolesno.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">