Читај ми!

Češka, šokantna reklama za oružje

Časopis "Streljačka revija" objavio je reklamu za oružje, koristeći fotografiju pogubljenja britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa. Trgovcu oružjem koji je platio reklamu preti kazna do 74.000 evra.

Trgovac oružjem iz Visokog Mita šokirao je Čehe novom reklamom za puške i automate "kalašnjikov", u kojoj je autentičnoj fotografiji pogubljenja britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa u Siriji dodao poruku: "Kada ste goloruki, brzo možete da budete oboreni na kolena."

Fotografija tik pred pogubljenje Hejnsa na kojoj se vidi kako on kleči u narandžastom kombinezonu a nad njim stoji maskirani radikalni islamski fundamentalista iz Islamske države, reklamira trgovca oružjem Martina Rudolfa u najnovijem broju časopisa Streljačka revija, piše dopisnica Bete iz Češke.

"Reklama je namenjena sportskim streljačima. Trebalo je da ih zabavi i zainteresuje preko nečega što se danas vidi često i što je poznato iz medija. Nema za cilj da propagira bilo šta drugo nego naše proizvode", rekao je vlasnik oružarske radnje "Zeleni sport" Martin Rudolf.

Češkom radiju je priznao da mu već stižu ogorčene reakcije, međutim, ogradio se da smatra da granicu dobrog ukusa prelazi ubijanje pre nego reklama u stručnoj reviji.

Rudolfu za šokantnu reklamu preti kazna do 74.000 evra, a reklamom će se pozabaviti i Savet za reklamu, koji može da naredi njenu zabranu.

Prema češkim zakonima, reklama ne sme da krši moral, ne sme da vređa političke i religijske poglede na svet i ne sme da izaziva strah.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво