Изабран сценарио за серију о Немањићима

Сценарио под шифром "Снови" изабран је за најбољи сценарио анонимног конкурса који је расписао РТС за драмско-играну телевизијску серију од 12 епизода "Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина".

Жири у саставу: Милан Влајчић – критичар, Горан Марковић – редитељ и сценариста и Смиља Марјановић Душанић – историчар, донео је одлуку да је најбољи сценарио Јавног анонимног конкурса, који је расписала Јавна медијска установа Радио-телевизија Србије за сценарио драмско-игране телевизијске серије од 12 епизода "Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина", сценарио предат под шифром "Снови".

"У обзир су дошли сви текстови који су испратили до краја композицију конкурса, који су предати у форми од 12 епизода, анонимно, без потписаног аутора и под шифром која је у запечаћеној коверти", навео је Марко Новаковић, уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма.

Име добитника награде биће објављено пошто се добитник награде јави РТС-у и копијом сценарија и личним документима докаже да је аутор награђеног сценарија под шифром "Снови".

Овом приликом позивамо аутора да се што пре јави у Таковску 10, соба 105.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 15. мар 2016, 20:33) - Ivan [нерегистровани]

A moglo bi...

da se govori i o prednemanjickom vremenu... Nisu Srbi postali od dinastije Nemanjica... Sta su bili roditelji Stefana Nemanje? Njegovi dedovi i pradedovi? Ako govorimo o slavnoj istoriji Srba, dajte da govorimo o celokupnoj istoriji, i to i o slavnim i neslavnim momentima.... Ukoliko se govori samo parcijalno, to u prevodu znaci i da je neobjektivno...a to vec nije istorija vec mitologija i legende...

(уторак, 15. мар 2016, 17:03) - nikola [нерегистровани]

Konacno!

napoko na RTS jedna srpska serija koja govori o njenoj slavnoj istoriji

(уторак, 15. мар 2016, 13:43) - anonymous [нерегистровани]

Serija

Nadam se da ce ovo biti prava serija, a ne samo jos jedan dokumentarac.